Cum se desfasoara examenul auto - partea teoretica

Testul teoretic al examenului de conducere auto are o limita de timp de 30 de minute si nu necesita aparatura auxiliara pentru a rezolva un test de conducere DRPCIV pe un calculator. Testele au fiecare cate 26 de intrebari, dintre care 22 necesita un raspuns corect pentru a putea trece la examenul practic. Dupa fiecare raspuns, calculatorul va genera un rapuns imediat, confirmand numarul de raspunsuri corecte si gresite pana la acel moment. Odata ce s-au acumulat 4 greseli, calculatorul va avertiza imediat candidatul cu privire la nereusita examenului. Testele pe calculator au fost introduse cu scopul de a evita orice greseala umana in timpul procesului de clasificare si pentru a asigura o transparenta absoluta.

In cazul in care examenul practic poate fi trecut, mai mult sau mai putin pe criterii dubioase, examenul teoretic nu poate fi contestat. Bifarea raspunsului corect sau lipsa acestuia este influentata numai de nivelul de cunostinte al candidatului. Fiind bine pregatit, acesta ar trebui sa garanteze succesul invariabil in completarea de chestionare auto.

Permisul de conducere poate fi obtinut pentru o serie de categorii de vehicule, inclusiv motociclete, vehicule cu patru roti, furgonete, carucioare si masini de tractari vehicule de diferite dimensiuni si greutati. Pentru fiecare categorie de vehicule exista intrebari si teste diferite. Cele 5 categorii majore de vehicule sunt, dupa cum urmeaza:

Categoria A
- aceasta categorie include mai multe subcategorii si a fost creata special pentru cei care doresc sa conduca motociclete, tricicluri si scutere.

Categoria B
- aceasta categorie este pentru viitorii soferi care doresc sa conduca vehicule cu o capacitate maxima de noua pasageri, inclusiv soferul si o greutate maxima de 3,5 tone.

Categoria C
-  aceasta categorie include mai multe subcategorii si este destinata viitorilor soferi care doresc sa conduca vehicule mai grele de 3,5 tone, dar care nu sunt destinate transportului public.

Categoria D
- aceasta categorie este pentru conducerea vehiculelor de transport public.

Categoria E
- aceasta categorie include un  numar de subcategorii destinate pentru conducatorii care doresc sa conduca vehicule ce tracteaza o remorca de diferite dimensiuni, in functie de categoria vehiculului tractor.