Astenia de toamna-mit sau realitate?

Cum de vara putea vorbi deja la timpul trecut, ramanadu-ne doar amintirile zilelor insorite si calduroase, trebuie acum sa ne indreptam atentia asupra toamnei, deja instalate in forta si sa vedem ce putem face pentru a depasi zilele friguroase si ploioase.

In concordanta cu vremea de afara poate si starea multora dintre noi, aceasta afectandu-ne si modalitatea de a ne comporta si relationa cu cei din jurul nostru, aceasta stare fiind deseori asociata cu astenia de toamna.

Insa, ce este astenia de toamna, cum se manifesta ea, si ce puteam face sa depasim sau sa evitam aceasta stare?

Medicii afirma ca, astenia de toamna nu este intocmai o boala, ci mai degraba o stare a fiecaruia generata de diverse elemente de ordin exterior sau interior, fiind asociata adesea cu sezonul ploios al  toamnei.

Un semnal de alarma trebuie tras in momentul in care devenim anxiosi, avem stari de depresie usoara, ne trezim mai obositi decat in momentul in care ne-am culcat, ori pur si simplu cadem intr-o stare de apatie ce se intinde pe parcursul mai multor saptamani.

Specialistii afirma ca, astenia de toamna se manifesta datorita trecerii bruste de la un sezon cald la unul rece, precum si adaptarii organismului cu o oarecare greutate a zilelor care devin mai scurte. Astenia de toamna poate fi evitata, cu ajutorul prietenilor, caci fiind mai urat afara puteti organiza intalniri cu acestia la un ceai cald, discutand cu acestia vi se va imbunatati si starea de spirit.

Totodata exista si o serie de alimente pe care specialistii le recomanda a fi consumate in sezonul ploios si despre care se crede ca alunga astenia, precum brocoli, varza, nucile sau strugurii.