Sexul in timpul sarcinii


Daca, pana nu de mult, sexul in timpul sarcinii era un subiect tabu pentru multe dintre culturi, evolutia stiintei si cercetarile facute in ultimii 50 de ani ne-au aratat ca aceasta este nu doar o actiune dorita, dar si benefica, pentru sanatatea mamei si a viitorului copil.

Totusi, chiar daca schimbarile hormonale ce au loc in corpul mamei fac ca sexul in timpul sarcinii sa fie unul foarte satisfacator, foarte multi barbati inca refuza sa intretina un contact cu sotia lor, pe parcursul celor 9 luni, in ciuda faptului ca medicii recomanda acest lucru.

De ce refuza barbatii sexul in timpul sarcinii?

Multi barbati manifesta o teama ca ar putea rani viitorul bebelus, daca vor face miscari mai profunde sau prin simplul contact sexual. Indiferent cate explicatii ar primi din partea medicului ginecolog sau cate informatii ar citi despre acest subiect, acestia au o frica nejustificata, care, adeseori, o face pe mama sa isi puna intrebari serioase privind atractivitatea sa. Desigur, rezolvarea acestei situatii este simpla comunicare si, daca sotul nu poate trece peste acest aspect, sub nici o forma, respectarea dorintei sale.

Un alt motiv foarte comun pentru care barbatii refuza sa aiba un contact sexual in timpul sarcinii este acela ca, din cauza anxietatii prenatale – care poate fi manifestata si de tati, in special daca pe cale sa se nasca este primul lor copil, exista si un libidou foarte scazut. Desigur, mamele cu greu vor intelege ca motivul pentru care acestia nu au erectie este frica de paternitate si nu faptul ca ele s-au mai ingrasat, dar, sid e aceasta data, tot o comunicare sanatoasa este cea mai buna solutie.

Pozitii sexuale pentru gravide

Daca, insa, partenerii au cazut de comun acord sa aiba parte de sex in timpul sarcinii, iar toate circumstantele par a le fi favorabile, acestia vor trebui sa apeleze la anumite pozitii, astfel incat nici sa nu se aduca vreun prejudiciu sanatatii mamei sau copilului si nici sa nu fie incomodati de burtica din ce in ce mai mare. Cuplul de viitori parinti va trebui sa renunte la pozitiile care permit o penetrare foarte profunda sau care sa execrcite presiune asupra burticii.

Printre pozitiile sexuale pentru gravide se numara, insa, unele chiar foarte placute, pentru ambii parteneri. Cele mai indicate sunt cele in care mama sta deasupra tatalui, astfel incat sa detina controlul miscarilor, adancimii penetrarii si a intensitatii. Totusi, aceste pozitii sunt destul de obositoare pentru femeie, astfel incat, trebuie sa luati in considerare si acest aspect. Daca simtiti nevoia de a face o pauza, nu ezitati!

In ultimul trimestru de sarcina, atunci cand burtica este suficient de mare incat sa nu permita o libertate totala a miscarilor, iar energia femeii gravide este, si ea, limitata, cele mai indicate pozitii sexuale sunt cele precum lingurita, in care ambii parteneri pot avea o postura comoda si relaxanta.

Daca iti faci griji ca miscarile din timpul sexului ar putea afecta, in vreun fel, copilul, trebuie sa stii ca muschii uterului actioneaza ca o armura foarte puternica in jurul copilului, protejandu-l de socuri. De asemeni, acelasi rol il are si lichidul amniotic, iar stratul de mucus de pe cervix are rol de a proteja bebelusul de infectii.

Puteti discuta cu alte mamici despre sexul in timpul sarcinii pe forumul 7 pitici.

Strandurile pe timpul verii

Maine ar trebui sa mergem toti 3, la strand. Mda. Eu am venit cu ideea. Insa nu prea imi place mie la strand. Lume multa, agitatie. Apa la noi in oras se curata o data pe saptamana. Deci va cam dati seama ce apa curata este in bazine. Dar daca am promis, am promis, si trebuie sa ma tin de cuvant.

 Pentru fii-mea va fi prima oara cand va merge la strand. Sunt curioasa cum va reactiona. Problema mea e ca , acum fiind vacanta, sunt sigura ca va fi super aglomerat. Si mie nu imi plac locurile aglomerate defel. Alta varianta ar fi fost sa mergem pe malul Muresului, dar nu vreau, fiindca mi-e teama sa nu se intample ceva doamne fereste. Asa ca maine meregem la distractie. Am sa vad atunci cata lume si ce preturi sunt pe acolo. Nu de alta dar nu am mai fost la strand de vreo 5 ani daca nu si mai mult.

 Sper doar sa nu fie super cald, sa mi se faca rau pe acolo, sau sa ne prajim :). Al meu sot cu siguranta va sta doar in apa. Iar picea nu stiu daca o sa se balaceasca, fiindca este si parc acolo, si am asa o vaga impresie ca mai degraba va prefera parcul decat apa.Si cum sotul se va balaci in apa, gravida de mine, va trebui sa fug dupa pitica, ba prin parc, ba prin apa. Partea buna e ca va fi super obosita seara cand vom ajunge acasa si va pica la somn ca mustele la miere.

Nevoia de informare - televiziune sau internet?

În generațiile trecute, informațiile erau furnizate pe cale orala, sau prin lectură, fie printr-o carte, o scrisoare sau un ziar. A fost un sistem lent, dar avantajos. Toata lumea putea fi la curent cu evenimentele de peste zi, reusind, astfel, sa se ajunga la tot ceea ce cunoastem acum.

Astăzi, însă, suntem bombardați cu informații. Internetul, cu siguranță, are un avantaj incredibil, intrucat deservește ca o carte, ziar si serviciu de e-mail într-un singur loc, avand, totodata, avantajul de a fi imediat. La televiziune, pe de alta parte, informatiile circula mai repede decat viteza cuvantului. Descoperi atat vorbit, cat si scris, o sumedenie de informatii care iti invadeaza mintea. Televiziunea oferă informații continuu, iar noi avem doar un control limitat asupra a ceea ce primim de la ea. Fara sa vrei auzi o stire din domeniul politic, cu toate ca nu pare sa te intereseze subiectul. În plus, în ultimii ani, aceasta a devenit un mijloc prin care s-ău îndoctrinat telespectatorii cu propaganda. Dar, tu poti schimba asta oricand. Poti detine controlul asupra a ceea ce vrei sa vezi si sa auzi. Trebuie doar sa schimbi canalul sau sa inchizi televizorul. In loc de știrile imbibate de politica, poti alege oricand sa urmaresti un canal de inventii.

Cu toate acestea, nu trebuie sa neglijezi nici canalele de stiri. Nu toate televiziunile sunt pline de subiecte care sa te intereseaza in mod frecvent, iar tu trebuie sa te mentii informat. Nu poti sa te izolezi de restul lumii, doar pentru ca nu esti la curent cu ultimele stiri din tara. Ai, pana la urma, obligatia morala de a sti despre ceea ce se petrece in jurul tau si de a lua atitudine in cazul in care te declari nemultumit. Pana la urma, atat televiziunea cat si internetul, au devenit indispensabile in viata noastra. Din dorinta de a afla cat mai multe, esti tentat acum sa acorzi o importanta sporita amandurora.

Magazine second hand

 La noi in zona sunt foarte multe astfel de magazine. Si de obicei intru in fiecare dintre ele. Stiu ca in ziua de azi, destul de multa lumea intra in astfel de magazine. Nu stiu daca aceeasi oameni si cumpara daca vad ceva ce le place. Eu as cumpara, doar ca nu prea am rabdare sa caut. Exista un magazin din acesta care e foarte cautat si prin urmare e mereu plin. Doar ca, trebuie sa stii ce sa cauti, si sa si ai rabdare. Eu una nu stiu sa caut si nici nu am rabdare din pacate.
 
Mi-am cumparat ceva de acolo, dar cand am ajuns acasa, mi-am dat seama  ca nu imi place deloc. Macar ca le-am probat inainte. Insa culmera ca sotului sau fiicei mereu le nimeresc hainele. Eu incerc sa caut lucruri care sa le pot purta constant. Si avand in vedere ca sunt o persoana mica si slaba nu prea gasesc nimic care sa ma atraga. Zilele trecute s-a mai deschis inca unul aici aproape de noi. Din curiozitate am intrat sa vad ce e pe acolo. Am vazut si papuci, foarte ieftini si frumosi. Hainutele pentru copiii sunt foarte ieftine, la fel si blugii. Sotul meu sigur isi va gasi o pereche care sa-i placa. Din pacate eu acuma chiar nu pot sa-mi cumpar nimic, fiindca nu pot din cauza burticii mari. Dar dupa ce voi naste am sa dau iama in magazin si imi voi cumpara neaparat ceva.
 
Se pare ca aceste magazine, sunt salvarea multora dintre noi. De ce? Fiindca hainele noi sunt uneori foarte scumpe si nu oricine isi permite sa-si cumpere constant haine noi. Doar ca e bine ca dupa ce cumperi haine dintr-un magazin de acest gen, sa le speli bine inainte. Ce e interesant, e faptul ca la magazinele second hand, gasesti produse de calitate. Poate mai de calitate decat cele din piata.