Invitatiile de nunta – textul conteaza!

In general, in alegerea invitatilor pentru nunta atentia mirilor este atrasa de felul in care arata invitatia, de culori, de pret, si abia in ultima instanta de text in sine. Daca stim inca de la inceput ce buget avem pentru intreaga nunta si cat anume din acest buget alocam pentru achizitionarea de invitatii de nunta, este clar ca vom face o prima selectie in functie de pretul pe care comerciantii ni-l ofera.
 
Urmeaza apoi trierea in functie de aspect (unde se impune o imbinare intre gustul personal si conceptul evenimentului) si de culoare (evident culoarea centrala a nuntii). In general, an de an tendintele in materie de nunta se schimba, trendurile fiind cele care impun ce flori se poarta la capitolul decoratiuni florale si lumanari, ce culori se poarta pentru amenajarea restaurantului si pentru accesorii, dar si ce tip de rochie sau de costum sunt cele mai potrivite pentru miri. Insa nicio tendinta si niciun targ de nunti nu ii invata pe miri ce e de facut cu textul invitatiei. Vedem adesea pe invitatiile de nunta adevarate povesti insirate pe file inguste, cu caractere minuscule si cursive, greu de citit si uneori cu culori ilizibile… Sunt greseli pe care mirii neconsiliati de o firma de organizare evenimente le fac adesea. Textul este esential, si nu numai ca trebuie sa fie concis si sa ofere toate datele importante legate de nunta (data, ora, biserica, locatie pentru petrecere), dar trebuie sa respecte si cateva reguli de lizibilitate. Fontul ales sa fie destul de mare cat sa nu necesite efort la lectura, de asemenea trebuie evitat pe cat posibil un font prea cursiv sau prea old style, care poate fi greoi.
 
Alegeti culori de impact, contraste puternice, si nu tus auriu pe un fond ivoire, sau un scris rosu pe fond negru, care poate fi obositor. De asemenea, nu alegeti un text foarte alambicat sau o varianta de text prea colocviala, ideala pentru prieteni dar reprobabila pentru persoane cu care relatia este mai rece.