Chestionare auto pentru categoria E

Chestionarele auto sunt de foarte mare folos, atunci cand vrem sa terminam cu brio o scoala de soferi, insa trebuie sa avem habar de cele potrivite pentru nevoile noastre. Desigur ca legislatia rutiera ne invata inca din primele pagini despre categoriile auto, iar chestionarele sunt si ele facute pe masura. 

Pe internet gasim foarte multe site-uri care ne ofera sansa de a exersa pentru a putea lua testele teoretice. Pentru cei ce vor sa faca teste categoria E nu trebuie decat sa caute pe Google ceea ce au nevoie. Categoria E se refera de fapt la categoriile BE, CE, C1E, D1E, DE, acestea avand fiecare propriile conditii de admitere dupa cum urmeaza: pentru categoria BE facem referire la autovehiculele care au o masa mai mare de 4250 de kilograme si trag o semiremorca sau o remorca cu o greutate mai mare de 750 de kilograme, e necesar sa aveti 18 ani impliniti. Pentru categoria CE autovehiculele sunt cele din categoria C care au o remorca sau o semiremorca cu o greutate mai mare de 750 de kilograme, pentru aceasta e nevoie de varsta de 21 de ani impliniti, pentru categoria C1E trebuie sa aveti 18 ani impliniti iar aici intra autovehiculele care sunt in categoria C1 si au o semiremorca sau o remorca, ce are mai mult de 750 de kilograme insa impreuna cu autovehiculul tragator nu are mai mult de 12.000 de kilograme. Categoria DE necesita varsta de 24 de ani impliniti iar aici intra autovehiculele din categoria D si cu o remorca sau o semiremorca ce are greutatea de peste 750 de kilograme, cu mentiunea ca remorca nu trebuie sa transporte oameni. 

Finalmente, categoria D1E implica varsta de 21 de ani impliniti, iar aici avem autovehicule care fac parte din categoria D1 si au o remorca sau o semiremorca, cu o masa mai mare de 750 de kilograme.