Caise sau piersicute

Ele se numesc astfel, deoarece produsul final seamana foarte bine cu caisele sau cu niste piersici in miniatura. Aceste caise sunt crocante si foarte gustoase.
Avem nevoie de: trei oua intregi, un pahar de zahar, un pahar de ulei (mai micut ca cel cu zahar), o jumatate de pliculet cu praf de copt (sau o lingurita amoniac) si vanilie.
 
Ouale se freaca (sau se mixeaza) cu zaharul pana ce isi dulbeaza volumul. Se adauga uleiul, se stinge praful de copt sau amoniacul cu o lingura de otet sau zeama de lamaie si se amesteca. In final, se pune faina cat cuprinde. Trebuie sa fie un aluat mai tare (dar nu foarte tare), deoarece va trebui sa facem bilute care se baga la cuptor. Aceste bilute, care s-au turtit cu partea care au fost pe tava, se scobesc inauntru si umplu cu gem de macese, sau orice gem va place si se  unesc doua cate doua.
 
Pentru a avea culoare placuta, se fierbe putina apa, apoi se pune colorant rosu si galben (pentru a forma culoarea portocalie), se ia fiecare piersicuta (caisa) si se scufunda in siropul colorat, apoi se tavaleste prin zahar.
Rezultatul vizual este fabulos, iar gustul este pe masura.