Crema cu pigment sau BB Cream

Inca de la aparitia pe piata de cosmetice a produselor tip bb cream (blemish balm/beauty balm), s-a iscat o controversa legata de diferentele si asemanarile dintre acest tip de produs si mai cunoscutele creme cu pigment sau cu fond de ten.

Ceea ce uneste cele doua produse este faptul ca ambele au ca scop sa perfectioneze aspectul tenului si ca reprezinta un bun inlocuitor pentru fondul de ten, si in cele mai multe dintre cazuri, unul care are si o oarecare componenta de “tratament”.

Insa diferentele dintre ele sunt cele care isi spun cuvantul cel mai mult. Iar la acest capitol putem enumera urmatoarele:
Cremele BB nu sunt disponibile decat intr-o singura nuanta, in timp ce produsele tip crema cu fond de ten/crema cu pigment vin intr-o varietate mai larga de nuante.
Cremele BB au un aspect mat, in timp ce cremele cu fond de ten au mai degraba un aspect stralucitor (desi mai potrivit ar fi sa spun lucios), ceea ce face necesara aplicarea unei pudre pulbere peste, mai ales daca se aplica pe un ten gras sau mixt. Poate de aceea ar fi bine sa spun ca produsele de tip crema cu pigment sunt mai potrivite tenurilor normale sau uscate, in timp ce BB cream-urile sunt mai potrivite tenurilor mixte, acoperind mai bine imperfectiunile si lucirea. Cremele BB a o textura mai densa decat celelalte, care sunt de obicei mai fluide.