Stare de razboi

La granita de nord a Romaniei s-a iscat o stare de alerta. Autoritatile din regiune vor fi nevoite sa analizeze toate aspectele unui plan de mobilizare si sa verifice bugetul de razboi care a fost solicitat de Guvern. In acest sens, autoritatile trebuie sa fie pregatiti cu adaposturi bune in cazul unui conflict si sa asigure ca au tot ce trebuie, pana la aprovizionarea cu utilitati si alimente, conform unui ziar din Suceava.
Catalin Nechifor, presedintele Consiliului Judetean, a declarat ca starea de alerta si masurile pe care le vor lua nu au legatura cu ceea ce se intampla in Ucraina, dar este bine sa fim pregatiti, mai ales pentru ca Romania este membra NATO si UE.  De asemenea, el a adaugat ca administratia va trata situatia intr-un mod serios si, de aceea, vor face propuneri si se vor asigura de siguranta cetatenilor in caz de razboi. 
Bineinteles ca nimeni nu isi doreste sa se ajunga la un conflict, insa, “situatia fiind inflamata in teritoriile de la est de Romania, cred ca este bine sa se revada planurile pentru situatii de razboi. Trebuie sa fim pregatiti si romanii sa fie protejati. Planul de mobilizare in caz de razboi este valabil tot timpul si trebuie reactualizat”, a concluzionat Catalin Nechifor.