Despre traducerile autorizate si legalizate

In cadrul unui birou de traduceri, termenii „traduceri autorizate” si „traduceri legalizate” sunt extrem de comuni, insa cei care apeleaza la serviciile unui birou de traduceri sunt mai putin familiarizati cu limbajul specific acestui domeniu.

Traducerile autorizate sunt acele traduceri efectuate de catre traducatori autorizati de Ministerul Justitiei. Autorizarea traducerilor se face prin aplicarea stampilei traducatorului impreuna cu semnatura acestuia.

Traducerile legalizate sunt acele traduceri autorizate care sunt legalizate de un notar public (asa cum se legalizeaza o copie a unui certificat de nastere, la fel se legalizeaza si o traducere autorizata). Se pot legaliza doar traduceri autorizate facute de un traducator autorizat.

Pentru ca traducerile sa poata fi legalizate, este nevoie de prezentarea, in fata notarului, a documentelor in original.

Este nevoie de o legalizare a traducerilor in cazul documentelor oficiale, precum: contracte de orice tip / documente constitutive ale societatilor / certificate de nastere, deces, casatorie sau diferite adeverinte / documente de transport, facturi / acte incheiate la notar, cum ar fi procuri, declaratii, etc.

Cele mai importante criterii de selectie a unui birou de traduceri:

  • Experienta in domeniul traducerilor – aceasta este raspunzatoare de calitatea traducerilor pe care le veti primi;
  • Recomandarile venite din partea clientilor – o recomandare buna convinge intotdeauna si intareste ideea unor servicii ireprosabile;
  • Rapiditatea de livrare a traducerilor solicitate sau respectarea termenelor de livrare promise.

Colaboratorii Uno Traduceri, traducatori autorizati de Ministerul Justitiei si cu experienta in domeniu, pot efectua traduceri din varii domenii: traduceri tehnice, traduceri medicale, traduceri de acte auto, traduceri diplome de studii, traduceri economice, traduceri juridice, etc.

Pentru traducerile care necesita legalizare notariala, biroul Uno Traduceri faciliteaza legalizarea traducerii autorizate, ceea ce inseamna ca dumneavoastra nu veti mai pierde timp cautand birouri notariale pentru legalizarea traducerilor autorizate. Ulterior, veti putea intra in posesia traducerilor legalizate notarial direct la sediul Uno Traduceri sau printr-o alta modalitate stabilita de comun acord.

Puteti apela cu incredere la serviciile Uno Traduceri in cazul in care aveti nevoie de traduceri legalizate ale unor documente juridice, documente tehnice, documente medicale, documente economice si financiare, contracte, acte constitutive, certificate de nastere, certificate de casatorie, documente de studii, acte auto, etc.