Obiecte ciudate luate de astronauti pe Luna (I)

Intre 1969 si 1972, 12 astronauti au aterizat pe Luna in misiunile Apollo 11-17. Au luat cu ei diverse echipamente estentiale pentru supravietuire insa au avut si multe obiecte care nu-si aveau rostul…
Pana Falcon. Potrivit lui Galileo, marele om de stiinta, un corp greu si unul usor cad in acelasi ritm, asta daca nu intampina rezistenta aerului/frecarea. Nici pe Luna nu exista aer si nici forta de frecare produsa de aer. Astronautul de pe Apollo 15 David Scott a facut un experiment in spatiu si a demonstrat valabilitatea teoriei lui Galileo. A lasat sa cada un ciocan si o pana, ambele cazand pe sol in acelasi timp. Fulgul a fost numit Pana Falcon.

Paine si vin pentru impartasanie. Buzz Aldrin de pe Apollo 11 a fost impartasit… pe Luna, in misiunea spatiala pe Luna. Aldrin era un mai mare intr-o biserica presbiteriana si a intrebat conducerea biserii cum sa marcheze aselenizarea. Preotul i-a dat vin si paine pentru a se impartasi. Ajuns pe Luna, dupa ce a pus piciorul efectiv pe satelitul Pamantului, Buzz a citit o mica rugaciune, a luat paine si vin si s-a impartasit. Chiar si astronautii de pe Apollo au citit din Geneza in timp ce orbitau in jurul Lunii in zilele Craciunului.

Lava din Oregon. Bend, Oregano, a fost terenul de testare pentru astronautii care au plecat pe Luna, atat pentru deplasarea pe luna cat si pentru luare de mostre geologice. James Irwin, in 1966, a fost repartizat in grija lui Floyd Watson, un cetatean din acea zona. Cand a auzit ca se duce pe Luna, Watson l-a rugat pe Irwin sa duca pe satelitul Pamantului lava din Oregon. Irwin a facut si o poza pe Luna pentru a-i demonstra prietenului sau ca a dus la bun sfarsit importanta misiune.
Bucati din aparatul de zbor Wright. Fratii Wright erau din Ohio. Si Neil Armstrong era, omul care a ajuns pe Luna inaintea tuturor, era tot din Ohio. Printr-un aranjament al Muzeului Fortelor Aeriene din Dayton, Armstrong a dus pe Luna o bucata de lemn din aparatul de zbor Wright construit in 1903 si o bucata dintr-o aripa, insa le-a adus pe Terra si au fost expuse intr-un muzeu dedicat acelui aparat.