Predictii descurajatoare care au anticipat marile dezastre ale lumii (II)

The Titanic. Cel mai faimos vas de croaziera, Titanicul s-a scufundat dupa ce un aisberg i-a venit de hac si l-a gaurit in timp ce l-a „ras” in incercarea de a-l evita. Ghinioanele au inceput inca din port, cand era cat pe ce sa loveasca un vas mai mic in Southampton. Se spune ca o pisicuta si puiul ei au parasit nava inainte de plecare, ceea ce aducea ghinion mare. Dupa scufundarea sa, multi au pretins ca a existat o mumie blestemata la bord care a scufundat vasul, altii ca o sticla de sampanie de la inaugurare a refuzat sa se sparga, iarasi semn rau, cand a fost data de vas. Multi dintre cei care urmau sa se imbarce pe Titanic au avut vise premonitorii si au refuzat sa mai urce pe vas, salvandu-si astfel viata lor si a familiei. Printre ei se numara Anne Ward, o cunostinta a familiei Cardeza, dar si maiorul Archibald Willingham Butt, care si-a anticipat moartea, spunand inainte de imbarcare ca nu se va intoarece viu in Europa.

Pictura Reevei Steenkamp. Este celebra crima lui Oscar Pistorius si decesul prietenei sale, Reeva Steenkamp, un model sud-african, ucisa chiar de Ziua Indragostitilor, in 2013. El a pretins ca a confundat-o cu un intrus insa se pare ca nu a fost asa. June Steenkamp, mama Reevei spune ca fata ei si-a prevestit moartea inca de la… 14 ani, cand a pictat un peisaj unde ea era un inger care se ridica spre Rai. Mai departe de ea, in acelasi peisaj, era desenat un barbat cu o arma. Ingerul pare terifiat de ce vede si isi acopera gura cu manutele sale firave. Parintii ei sunt convinsi ca pictura respectiva reda cu acuratete crima infaptuita de Pistorius.

Impuscaturile de la scoala din Littleton. In 2010, un atacator a intrat intr-o scoala din Colorado si a deschis focul la intamplare. Nimeni nu a murit, insa un baietel de 14 ani a fost dus la spital in stare grava datorita unei rani. Baietelul le-a spus reporterilor ca a avut o premonitie cu luni bune inaite de eveniment, cand a visat ca era impuscat de un om care patrunsese in scoala lui si fusese scos din haosul acela de paramedici. Familia baiatului credea ca visul sau era doar un mijloc de avertizare pentru a-l feri pe micut de o nenorocire…