Gary, capra care da si lapte si… stream video

Mai de mult, ne laudam rudelor si prietenilor cu imaginele surprinse cu o camera de luat vederi unde prin munti sau pe la mare. Cu timpul, tehnologia a evoluat intr-atat de mult incat cu niste aparate de filmat foarte micute puteti surprinde peisaje care va lasa cu gura cascata.

Spectaculosul insa de abia acum incepe, daca ne gandim ca am putea pune astfel de dispozitive pe animalele de companie si le-am putea vedea escapadele sau pe niste capre negre, de exemplu, si sa avem imagini inedite din cele mai inalte zone de pe glob. Asa ceva s-a pus desa in practica de curand, cand s-a inventat GoatPro, o camera minuscula amplasata pe coarnele unei capre, care inregistreaza imagini superbe de pe unde umbla animalul, prin Australia. Capra are si cont de YouTube si este deosebit de populara, clipurile postate de stapan devenind virale in scurt timp. Si cum ii sta bine oricarie vedete, are si o pagina personala pe Facebook cu foarte multi fani, fapt ce i-ar putea aduce caprei un posibil titlu de vedeta anului in curs. Desigur, de aici se pot face bani frumosi din marketing si publicitate sau vanzarea videoclipurilor catre terti.

Pe de alta parte, nu demult, am avut ocazia sa ne amuzam si sa vedem un alt proiect la fel de indraznet: salata orientala, de cartofi care a atras donatii de pana la 35.000 de dolari in doar cateva zile de la postarea ideii pe un site de croudfunding (finantare cu ajutorul celor care cred in proiect prin plasare proiecte pe siteuri de profil si cererea unor donatii fixe sau flexibile din partea userilor care au incredere in reusita proiectului-foarte populare chiar si la noi asemenea initiative). Desi cel care a avut nastrusnica idee voia doar vreo 10 dolari, a reusit sa convinga de vreo 500 de ori mai multe persoane open-mind si sa isi faca bani de trait vreo cateva luni bune.