Web design profesionist

Daca vorbim de profesionalism in ceea ce priveste un business online este bine de stiut ca un web design profesionist inseamna in primul rand o investitie in business-ul pe care il aveti sau pe care urmeaza sa il lansati. Mai ales intr-o lume in care majoritatea companiilor pun cel mai mare pret pe vanzarile pe care online-ul le poate aduce. Daca un site este gandit si realizat profesionist, costurile pe care crearea si lansarea acestuia le implica vor fi in mod cert amortizate intr-un timp scurt. De aceea, sfatul principal atunci cand planuiti lansarea in online este sa alegeti o firma web design cu experienta reala, expertiza si un portofoliu care poate sta marturie pentru calitatea serviciilor oferite. Iata care sunt serviciile de care ar trebui sa beneficiati prin daca sunteti in cautare de oferta web design:
  • Un site cu o imagine unica, originala, moderna si atractiva.
  • Calitate 100% si verificari repetate pana la momentul lansarii site-ului in online, atfel incat sa nu existe riscuri ca ceva ar putea merge prost.
  • Optimizare pentru motoare de cautare – un element despre care nu mai exista nicio indoiala ca este indispensabil pentru supravietuirea in online.
  • Comunicare permaneneta cu firma web design in scopul imbunatatirii calitatii site-ului si a optimizarii navigabilitatii acestuia.
  • Suportul post-lansare. Este fara doar si poate o parte la fel de importanta ca munca initiala pentru crearea site-ului, pentru ca se poate intampla ca ceva sa necesite schimbari pe parcurs sau ca ceva sa nu mearga bine imediat dupa lansare, mai ales daca ati optat nu pentru un template predefinit, ci pentru un site creat de la zero.
In unele cazuri, o firma profi de web design poate fi oferi si hosting si inregistrarea domeniului folosit, ceea ce se poate dovedi util, dar nu este obligatoriu si nici nu ar trebui sa fie o conditie indispensabila in alegerea unei firme de web design.

Ieri pe strada

Mergeam ieri pe o straduta care de o parte si de alta are case, caini multi si masini parcate pe trotuar. Ignorand lipsa de spatiu pentru pietoni, implicit pentru mine si cainii care latra din curte, ori chiar si cei care mai stau slobozi pe trotuar si te temi ca imediat iti sar la picior. Mergeam pe strada. Nimic mai simplu. Mergeam pe strada. Ciudat mi s-a parut un singur fenomen: o fata si-o femeie. Batea vantul ce-i drept si aci era soare, aci era inorat.
 
Dar fata cu femeia, la o temperatura de vreo 8 grade, ca la noi in Moldova se incalzeste nitel mai iute, ca asa sunt oamenii aici, iuti, mai ales la manie, deci fata cu femeia aveau cojoace pe ele de parca veneau de la munte. Amandoua inalte, se vedea ca sunt mama si fiica. Amandoua cu un pardesiu, gen cojoc, care le acopera genuncii, din piele intoarsa, cu blanita la maneci si la gluga. Cizme cu blanita si ele, dresuri groase sau poate chiar pantaloni, nu am reusit sa intrepatrund, caci erau cizmulitele pana sus, aproape de genunchi. Amandoua aveau si cate o caciula care se vedea de sub gluga imblanita la margini.
Sa nu mai mentionez si faptul ca una, avand mainile lipite de o sacosa, avea  manusi in mana. Iar toate astea se intamplau i conditiile unei temperaturi de 7-8 grade, sub raze de soare line si vant slab. Apoi, eu sincer, ma simteam slab imbracat ape langa ele si parca - parca ma luase frigul. Putin mai incolo, dupa ce trec de ele, mai era o doamna, macar era batrana, o babuta garbovita, cu o basmaluta in cap, care isi ducea batranetea sub niste pulovere groase, care se vedeau in straturi pe corpul ei micut. Cu cizme de cauciuc in picioare si sosete de lana ce se vedeau iesind.
Am zambit…
 
Ironia este ca sub razele astea de primavara ce stau sa dea timide, oamenii inca se imbraca de iarna si se mira de ce nu vine caldura. Pai cum sa vina caldura daca oamenii nu vor sa o primeacsa. Normal, soarele vede ca inca suntem pregatiti de iarna si nu vrea sa ne incalzeasca pentru ca este si el constient ca nu ajunge pe sub pielea noastra prin atatea cojoace. Oamenii astia din Moldova, fie ca sunt trazniti la creier de se imbraca asa gros, fie ca sunt cazuti in cap si nu mai simt temperatura. Pe babute le scuzam ca saracele simt altfel frigul. Dar ditamai oamenii...VAAAAi!
Ca sa nu mai zi ca asa se intampla si vara. Daca da o ploaie, repede oamenii sii pun cate-o bluza sau pantaloni lungi ca e frig tare. Desi ploaia aia e tata de calda si de racoritoare si de placuta, poate si utila incat ar fi mai mare pacatul sa o strici pe haine si nu pe piele.

Mergi in vacanta? Stabileste-ti prioritatile!

O vacanta poate capata conotatii diferite pentru fiecare dintre noi. Unii ar putea-o vedea ca pe o posibilitate de a avea o saptamana de relaxare, in timp ce altii o vad pe ca pe o sansa de a vedea noi locuri istorice. De asemenea, exista multi oameni care privesc vacanta ca pe o oportunitate de a petrece timp cu prietenii si familia intr-un cadru informal. Indiferent de preferinte, exista multe moduri de a alege o vacanta care sa se potriveasca gusturilor si nevoilor fiecaruia.

Alege o destinatie
 
Astazi, calatorii pot vizita aproape orice isi doresc. De la turismul intern si pana la calatoriile in strainatate. Toate ofera posibilitati nelimitate de a petrece timpul in compania celor dragi si nu numai.

Stabileste bugetul de calatorie
Poti gasi vacante pentru a satisface orice buget. De la hoteluri de cinci stele, de prima clasa si pana la hoteluri mai ieftine, de trei stele, posibilitatile sunt nelimitate. Daca dispui de fonduri limitate, exista multe moduri de a economisi bani. Stai in pensiuni, mai degraba decat in hoteluri, mananca in pietele locale si rezerva biletele in avans, daca este posibil.

Stabileste-ti interesele
Daca esti pasionat de istorie, ia in considerare o vizita intr-un oras recunoscut pentru povestea sa. O destinatie de vacanta ar trebui sa se potriveasca cu dorintele si nevoile tale. Spre exemplu, o cazare ieftina Brasov poate fi tot ceea ce ai nevoie.

Consulta-te cu familia
Daca mergi in vacanta cu alti membri ai familiei, fii atent si la nevoile lor, de asemenea. Copiii mici ar putea sa nu fie pregatiti pentru un sejur prelungit departe de casa. Copiii mai mari pot prefera o destinatie care are cel putin unele activitati adaptate la interesele lor, cum ar fi parcurile de distractii.

Planifica online
 
Internetul este plin de informatii care te pot ajuta sa iti planifici vacanta mult mai usor. Multe orase au site-uri proiectate pentru nevoile calatorilor. Aici poti gasi harti ale zonei, o lista de atractii turistice si reduceri la hoteluri si restaurante. Un astfel de site este TuristRomania.ro.

Crema cu pigment sau BB Cream

Inca de la aparitia pe piata de cosmetice a produselor tip bb cream (blemish balm/beauty balm), s-a iscat o controversa legata de diferentele si asemanarile dintre acest tip de produs si mai cunoscutele creme cu pigment sau cu fond de ten.

Ceea ce uneste cele doua produse este faptul ca ambele au ca scop sa perfectioneze aspectul tenului si ca reprezinta un bun inlocuitor pentru fondul de ten, si in cele mai multe dintre cazuri, unul care are si o oarecare componenta de “tratament”.

Insa diferentele dintre ele sunt cele care isi spun cuvantul cel mai mult. Iar la acest capitol putem enumera urmatoarele:
Cremele BB nu sunt disponibile decat intr-o singura nuanta, in timp ce produsele tip crema cu fond de ten/crema cu pigment vin intr-o varietate mai larga de nuante.
Cremele BB au un aspect mat, in timp ce cremele cu fond de ten au mai degraba un aspect stralucitor (desi mai potrivit ar fi sa spun lucios), ceea ce face necesara aplicarea unei pudre pulbere peste, mai ales daca se aplica pe un ten gras sau mixt. Poate de aceea ar fi bine sa spun ca produsele de tip crema cu pigment sunt mai potrivite tenurilor normale sau uscate, in timp ce BB cream-urile sunt mai potrivite tenurilor mixte, acoperind mai bine imperfectiunile si lucirea. Cremele BB a o textura mai densa decat celelalte, care sunt de obicei mai fluide.

Internetul - locul cu cele mai ieftine jucarii

Inca de la inceputul epocii moderne, ​​jucariile au invadat fiecare casa in care au existat copii. Pana in prezent, parintii s-au adaptat constant tendintelor, stiind ca aceste elemente sunt foarte importante in stadiul de dezvoltare al copilului. Jucariile pot fi elemente distractive cu care sa te joci, mai ales atunci cand acestea ajuta foarte mult un copil sa prospere. O jucarie simpla poate ajuta la dezvoltarea abilitatilor motorii si cognitive ale unui copil si prin joc, sanatatea mentala si fizica a acestuia poate fi semnificativ imbunatatita.

O familie cu un copil ar trebui sa cumpere jucarii, cel putin pana cand copilul intra in etapa de pubertate. Generatia de astazi ar prefera intotdeauna cele mai recente modele si de aceea parintii ar trebui sa cumpere in mod continuu aceste produse. Din pacate, noile modele sunt, de obicei, si scumpe. In situatii ca acestea cumparaturile online devin benefice.

In zilele noastre, multi parinti opteaza pentru cumparaturi online ca o abordare alternativa, stiind ca aceasta metoda poate economisi timp si bani. In plus, exista si o serie de beneficii care ii face sa aleaga aceasta metoda in detrimentul unei vizite la magazin:

  • Cumparaturile online iti permit sa obtii cupoane de reduceri si oferte foarte avantajoase.
  • Multe magazine online au servicii de transport gratuite. Acest lucru permite clientilor sa obtina cele mai recente jucarii care nu sunt inca disponibile in unitatile locale.
  • Magazinele online au o multitudine de modele disponibile pentru toate varstele. Cumparaturile traditionale ofera optiuni limitate.
  • Cumparaturile online pentru jucarii si jocuri sunt mult mai convenabile, deoarece totul se poate face in timp ce stai in fata computerului.

Magazinele online de vanzare a jucariilor au, de obicei, doua categorii: pentru baieti si pentru fete. Dar, in unele cazuri, exista si o categorie unisex. In special pentru cei cu un buget limitat si mai mult de un copil, cumparaturile pentru jucarii online din aceasta categorie sunt foarte recomandate. Prin urmare, poti cumpara jucarii ieftine fete, pentru baieti, dar si pentru ambii, in acelasi timp. Exista o multime de magazine online care pun in aplicare lichidari de stoc si in care produsele sunt extrem de ieftine.

In concluzie, daca vrei cele mai noi jucarii pentru copii, dar bugetul este restrans, incearca si in mediul online. Aceasta abordare este mai usoara decat cumparaturile traditionale. Nu numai ca poti evita stresul si aglomeratia din magazine, dar vei avea mai multe optiuni din care sa alegi, de asemenea.

La serviciu sau acasa cu copiii?

De multe ori imi doresc sa ma intorc si eu la serviciu. Mi se pare mai usor si activ. Nu e rutina zilnica: trezit, mancat, schimbat, plimbat, facut curatenie etc. Macar la munca stiu ca am pauza fix o ora, in care pot face ce vreau. Acasa cu copiii nu e chiar asa. Fiindca nu am o ora fixa la care sa doarma fetele. Dorm cand le e somn. Daca am noroc, dorm 2 ore, daca nu, 30 minute. La munca nu trebuie sa gatesc zilnic, mai schimb o vorba cu cate un coleg.

Acasa, fac zilnic aceleasi lucruri, cu mici exceptii. Poate uneori, mai am un musafir, doi, sau mergem la un eveniment in familie. In rest, aceeasi rutina. Sotului i se pare floare la ureche. Si inainte de a deveni mamica, si mie mi sa parea la fel. Insa acum, cand sunt chiar in aceasta pozitite, lucrurile se schimba. Cand ambele fete plang in acelasi timp, cer mancare deodata e horror. Am noroc ca ma pot intelege cu cea mare. Si asteapta sa ma ocup de pitica, apoi revin la ea.

Si la munca ai parte de stres, de nervi, dar acolo, mai poti striga la unul la altul, sau poti pur si simplu sa pleci. De acasa cum naiba sa plec? Si ce fac cu fetele? Le-am lasat singure maxim 10 minute, cat am coborat pana la magazin si inapoi. Atat. Nu ma plang de faptul ca sunt mama si stau acasa. E pretios si timpul acesta, doar ca uneori se acumuleaza asa de multa oboseala psihica, incat ajung sa tip la toata lumea.

Cum sa rezolvam dilema selectarii centralei termice ideale

Daca cineva se intreaba ce fel de centrala termica i se potriveste casei sale trebuie sa stie ca exista o varietate de tipuri dintre care poate alege. Cine isi doreste o solutie traditionala poate opta pentru centrale termice pe gaz, pe lemne sau chiar cele in condensatie, fiecare dintre ele avand o tehnologie diferita de functionare. Alegerea centralei pentru casa dumneavoastra nu este una usoara, ci trebuie tinut cont de mai multi factori ce influenteaza aceasta alegere, fie ca vorbim despre bugetul persoanei care si-o insuseste sau perioada ce necesita incalzirea si tipul locuintei unde se va face instalarea. Fiecare dintre acesti factori trebuie analizat in amanunt pentru a face alegerea corecta.

Ca o scurta prezentare a unui tip de centrala termica vom alege centrala ce functioneaza pe baza de lemn. Aceasta foloseste cazane pe combustibil solid iar prin arderea lemnului produc energia termica. Daca in spatiul in care se instaleaza nu exista o retea de gaze naturale aceasta poate fi o varianta ideala. Specialistii instruiti si cu experienta se vor ocupa de montarea acestui tip de centrala deoarece nu se poate face de orice persoana ce nu are o pregatire speciala in acest domeniu. Incaperea in care se instaleaza centrala trebuie sa fie foarte bine ventilata. Exista si centrale termice pe baza de combustibil cum ar fi carbunele ce au avantajul ca materia prima folosita pentru a produce energie termica are un pret scazut. De asemenea centralele termice fie ele pe lemn sau carbune trebuie alimentate periodic cu materie prima.

Asadar, pentru cine doreste o astfel de centrala termica nu trebuie decat sa acceseze centraleieftine, iar profesionistii se vor ocupa de nevoile dumneavoastra. Nu ezitati sa ne contactati si veti vedea rodul muncii noastre, dar si al dumneavoastra prin faptul ca ati ales pe cei mai buni.

Caise sau piersicute

Ele se numesc astfel, deoarece produsul final seamana foarte bine cu caisele sau cu niste piersici in miniatura. Aceste caise sunt crocante si foarte gustoase.
Avem nevoie de: trei oua intregi, un pahar de zahar, un pahar de ulei (mai micut ca cel cu zahar), o jumatate de pliculet cu praf de copt (sau o lingurita amoniac) si vanilie.
 
Ouale se freaca (sau se mixeaza) cu zaharul pana ce isi dulbeaza volumul. Se adauga uleiul, se stinge praful de copt sau amoniacul cu o lingura de otet sau zeama de lamaie si se amesteca. In final, se pune faina cat cuprinde. Trebuie sa fie un aluat mai tare (dar nu foarte tare), deoarece va trebui sa facem bilute care se baga la cuptor. Aceste bilute, care s-au turtit cu partea care au fost pe tava, se scobesc inauntru si umplu cu gem de macese, sau orice gem va place si se  unesc doua cate doua.
 
Pentru a avea culoare placuta, se fierbe putina apa, apoi se pune colorant rosu si galben (pentru a forma culoarea portocalie), se ia fiecare piersicuta (caisa) si se scufunda in siropul colorat, apoi se tavaleste prin zahar.
Rezultatul vizual este fabulos, iar gustul este pe masura.