Ai probleme cu ficatul? E bine sa iti faci o schema cu tratamente naturiste pentru ficat

Ficatul este cel mai important organ al corpului uman dupa inima si plamani sau rinichi. Actionand ca o sita pentru toate impuritatile si toxinele din organism, ficatul filtreaza si curata sangele, eliminand rapid orice fel de resturi ramase dupa ce alimentele au fost prelucrate si trecute prin intestine. Din cauza bauturii, fumatului, stilului de viata sedentar, alimentelor nesanatoase, lipsei de fructe si legume in cadrul meselor zilnice, ficatul incepe sa oboseasca si sa nu mai faca fata prelucrarii tuturor mizeriilor si resturilor din organism.

Cand acest lucru se intampla apar bolile de ficat, oboseala cronica si imposibilitatea de a mai face fata unui ritm de lucru sustinut. Daca in cazul altor organe putem sa apelam si la medicamente de sinteza mai blande, in cazul ficatului se recomanda cu insistenta tratamente naturiste pentru ficat, fara efecte adverse notabile, din substante naturale, plante, bio, extracte de plante si fructe si combinatii cu fel de fel de uleiuri naturale, pentru a nu distruge si mai mult celulele hepatice. Dintre cele mai cunoscute plante folosite in tratamente naturiste pentru ficat se recomanda includerea in diete a taratelor de psyllium, care detoxifica ficatul, prima actiune pe care trebuie sa o avem in vedere atunci cand vrem sa avem din nou un ficat sanatos, contine foarte multe fibre, detoxifica colonul si contribuie la eliminarea tuturor toxinelor din corp. Colesterolul si glicemia scad si ele, doi dusmani de temut ai ficatului, la fel si senzatia de rau si oboseala cronica. Semintele de in sunt si ele foarte bune pentru ca au acizi grasi omega 3 care determina digestia rapida si eficienta si eliminarea din corp a materiilor fecale.

Flavoniozii din armurariu, alta planta foarte buna pentru ficat, sunt deosebit de buni in procesul de absorbtie a toxinelor si de regenerare hepatica-armurariul scade colesterolul, scoate grasimea acumulata in ficat, e bun pentru ciroza si hepatita cronica. Lor li se adauga in tratamente naturiste pentru ficat anghinarea, cu rol de protectie a celulelor hepatice, cicoarea, care curata ficatul rapid, papadia, uleiul de ricin, ambele cu proprietati laxative si eliminand eficient toate substantele nocive din organism. Sa nu uitam nici de lemnul dulce, care protejeaza ficatul de virusi si paraziti, dar nici de banalele galbenele, care detoxifica sangele si ficatul si amelioreaza orice inflamatii ale acestuia.