Ce sa faci sa-ti gasesti locuri de munca Bucuresti mai rapid?

Intrarea la facultate nu mai e demult o loterie unde doar cei foarte bine pregatiti intra si ajung sa-si indeplineasca visele. De cand s-a schimbat admiterea si oricine poate intra la majoritatea facultatilor cu dosar si media de la bacalaureat, universitatile s-au umplut de studenti pe care cu greu ii poti gasi intr-o sala de curs, insa foarte usor ii gasesti la o pizza si o cola rece la o terasa. Mai constiinciosi sau pusi pe petrecut, cu totii vor avea de infruntat la finele facultatii o realitate dura: gasirea de locuri de munca Bucuresti. Cu experienta zero din facultate si foarte multe sperante, tinerii absolventi ingroasa randurile somerilor din Romania cu fiecare an care trece, asa ca nu e de mirare ca fiecare incearca prin diferite metode sa-si gaseasca cu orice pret locuri de munca Bucuresti.

Primul pas pe care majoritatea il face este sa contacteze firmele de recrutare prin trimiterea unui CV sau inmanarea personala a acestuia. Firmele de recrutare nu au toate solutiile pentru a te ajuta sa gasesti rapid locuri de munca Bucuresti, dar te pot consilia si orienta catre joburile care ti se potrivesc cel mai bine, unde ai mai multe sanse sa intri „in paine” imediat dupa interviul eliminator. Apoi, ca sa accezi la un loc de munca ar trebui sa te cunosti foarte bine si sa stii la ce esti bun, ce abilitati ai si ce fel pot sa iti pui in valoare cunostientele deja acumulate in facultate. Conteaza mult si daca ai facut voluntariat, si ce experienta si de ce natura este, in ce domenii, pentru cat timp a tinut colaborarea in urma careia ai facut experienta.

Sanse mari de angajare au si cei care isi creeaza cele mai bune CV-uri sau scrisori de intentie renuntand la sabloane. Cu cat mai creativ si mai sincer CV-ul cu atat angajatorul va aprecia mai mult efortul depus si te va incadra in munca. Nu in ultimul rand profesionalismul si tinuta fizica si morala sunt apreciate foarte mult, la fel ca si seriozitatea si activitatea interesanta pe profilele de socializare dupa care multi angajatori se orienteaza in gasirea unor viitori angajati.