Intretinerea pneurilor de iarna

Multi soferi din ziua de azi mentin pneurile o perioada mai lunga de timp, datorita unei ingrijiri bune ale acestora. Acest articol va va educa cu privire la modul cel mai bun de a avea grija de anvelopele de zapada si a prelungi viata acestora cat mai mult timp. Pneurile de iarna au cel mai bun tip de aderenta, ofera siguranta si capacitatea de a conduce fara probleme, chiar si atunci cand zapada este in strat gros. Aceste abilitati totusi se obtin atunci cand aveti grija de roti inainte si dupa sezonul de iarna.

Mai jos sunt cateva lucruri de care ar trebui sa tineti cont pentru ingrijirea si intretinerea pneurilor pentru zapada. Un set de cauciucuri iarna este utilizat doar in sezonul rece, rolul lor principal fiind mersul prin zapada grea si groasa. Din acest motiv, ele sunt doar folosite atunci cand apare primul fulg de zapada si ar trebui sa fie depozitate deoparte atunci cand nu necesita folosirea lor. Pneurile de iarna ar trebui sa nu fie utilizate in niciun fel in alte anotimpuri in afara de lunile reci; folosirea lor in timpul verii contribuind la deteriorarea acestora, deoarece ele nu se comporta bine in conditii de caldura. Utilizarea anvelopelor de iarna numai in timpul iernii ajuta la o durata de folosire mai lunga si nu se ajunge la uzura acestora ce poate aparea ca urmare a rularii in exces. Nu incercati niciodata sa inlocuiti cu un pneu de o calitate slaba care nu se potriveste cu celelalte roti de pe masina dumneavoastra.

Acest lucru va duce la uzura celorlalte roti ramase si ati putea pierde o multime de bani in inlocuirea acestora, cand un pic de grija ar fi redus costurile. Inlocuirea cu pneurile potrivite pentru masina asigura performanta ce este dorita si limiteaza orice posibile probleme ca sa puteti conduce in siguranta.