Ce inseamna o informatie de calitate

Ultimele stiri din Alba au facut mereu senzatie. Nici nu trebuie sa dai prea multe click-uri, cel putin pe internet, caci gasesti informatii care sa te puna la curent cu tot ceea ce te intereseaza. Totusi, cum se face o stire?! Informatia pe care o primim este intr-adevar una de calitate sau pur si simplu ne amagim singuri, inecati in aparente, de teama de a nu pica in vidul unei societati lipsite de fundamentele comunicarii?

Cu sisguranta ca in secolul vitezei, in plina era informationala, in care gasim la tot pasul idei, publicitate, informatii si continut ideatic, nu riscam sa ramanem fara. Ultimele stiri din Alba pot fi gasite atat online, daca suntem mai comozi si nu vrem sa ne deplasam pana la magazin dupa un ziar, insa pot fi gasite si la TV pe posturile locale sau la radio, tot pe posturile locale. Singura diferenta este ca mediul online ne permite sa ne cautam singuri informatia si sa o preluam numai pe cea care ne intereseaza. Tocmai de aceea mediul online este unul foarte competitiv din orice punct de vedere. Trebuie sa fii primul cu ultimele stiri din Alba, trebuie sa oferi informatia cat mai curata, mai apropiata de realitate, trebuie sa dai cat mai multe detalii si sa oferi cat mai multe puncte de vedere. Cam acestea sunt trasaturile de baza ale unei stiri sau ale unei informatii de calitate, avand in vedere tot ceea ce inseamna un mesaj jurnalistic.

Acuratetea si felul in care este insa transmis mesajul - volumul informational pe care il prezinta, tin numai si numai de stilul jurnalistului. Textul jurnalistic informativ trebuie sa fie obiectiv. insa este un ideal care, ca orice ideal, nu poate fi atins cel putin nu mereu. Chiar in cele mai favorabile situatii, se poate vorbi despre obiectivitate in limite foarte stricte.