Cand treci la cauciucuri de vara

Atunci cand vine primavara temperaturile cresc de la o zi pe alta, si mai ales in ultima luna de primavara trebuie sa fim pregatiti de orice. Masina pe care o conducem trebuie sa fie echipata corespunzator pentru a putea face fata drumurilor pe care le parcurgem zilnic cat si distantelor lungi.

Uneori perioada potrivită pentru schimbarea anvelopelor este în martie, alteori în aprilie, in functie de vreme, dar nu se poate stabili o data exacta pentru montarea unor cauciucuri de vara noi. Desi legea nu impune o anumita perioada de timp in care autovehiculele trebuie sa fie dotate cu anvelope de vara, cand temperaturile au ajuns la peste 7 grade Celsius in mod constant si in zona in care stai nu mai exista riscul sa ninga, specialistii iti recomanda sa schimbi anvelopele de iarna cu cele de vara. Si motive sunt cu siguranta destule. Daca nu esti convins ca trebuie sa treci la cauciucuri de vara - iata un experiment pe care il poti face si pe care il recomanda specialistii: incearca sa invarti volanul de cateva ori cand stai pe loc si astfel vei lasa sub anvelope un strat subtire de cauciuc.

Atunci cand folosesti anvelope de iarna pe timp de vara se uzeaza anvelopele mult mai repede si vei compromite astfel si marginile blocurilor din profil care definesc anvelopele de iarna si sunt proiectate pentru a te ajuta sa iesi din zapada si sa franezi pe gheata, nicidecum sa conduci pe asfalt incins. In concluzie, mergand cu anvelope de iarna pe vreme calda, anvelopele tale de iarna vor deveni inutile in sezonul pentru care au fost proiectate, vei pierde bani pe termen lung si cel mai important – vei pierde siguranta ca ai o masina echipata corespunzator. Doar anvelopele de vara au un compus care ofera cea mai buna aderenta la temperaturi de peste 7 grade Celsius.