Fii cool, poarta fusta!

Ce femeie nu are in garderoba cel putin o fusta? Oricat de “sportiva” ai fi, e imposibil sa nu ai o fusta. Da, fustele exprima feminitate, te fac sa fii mai atragatoare, mai increzatoare, mai sexy, mai rafinata. Trebuie sa recunosc ca obisnuiam sa imi cumpar numai pantaloni, blugi, mai exact, pe vremea cand eram in liceu, chiar si in primii 2 ani de facultate. Credeam ca nu am ce arata, fiind mai miniona si neavand niste picioare lungi si subtiri. Insa, am realizat intr-un tarziu, spre fericirea mea, ca nu despre asta este vorba. Ca nu trebuie sa ai niste picioare lungi, pentru a purta o fusta, ci ca trebuie sa stii ce model de fusta ti se potriveste: fusta tip creion, fusta plisata, fusta lalea, fusta drapata, cu volane.

Cu o singura fusta poti crea mai multe tinute. Este un obiect vestimentar extrem de versatil, usor de combinat, usor de asortat. Fii creativa si indrazneste sa fii tu! Exprima ceea ce simti prin felul in care te imbraci. Alege o fusta cu insertii de dantela pentru zielele in care te simti boema si romantica. Alege o fusta tip pencil pentru zielele in care vrei sa fii mai casual sau chiar un pic mai office. Alege o fusta cu un imprimeu florar pentru zielele acelea calduroase de vara. Alege o fusta de blugi pentru acea plimbare in parc cu prietenii. Alege o fusta dintr-un material pretios pentru acea intalnire cu acel baiat special. Alege sa porti fuste indiferent de cat de inalta esti. Probeaza cat mai multe fuste pentru a-ti da seama ce model de fusta iti evidentiaza atuurile si de care nu trebuie sa te atingi sub nicio forma.

Dupa ce stii exact care model este pentru tine, poti trece chiar si la cumparaturi online. De exemplu, pe www.myieftin.ro te bucuri de o oferta variata de fuste la preturi accesibile. Spor la cumparaturi!

Memorie mai slaba la copii

Memoria pe care o folosim zi de zi sa retinem si sa ne amintim lucruri si situatiin este o functie cheie a vietii noastre de zi cu zi. In acest fel primim, retinem, procesam informatia pe moment. Cand crestem intr-o saracie lucie memoria de acest tip este afectata foarte grav. Dupa ce au fost impartiti in doua grupuri, cativa elevi de clasa a VI-a au experimentat saracia extrema si o viata indestulata. Copiilor le-au fost testate memoria vizualo-spatiala si memoria de lucru. Diversele tipuri de saracie au impact diferit asupra memoriei de lucru a micutilor. Memoria verbala era mai proasta la copiii crescuti la oras, dar in saracie, poate si din cauza expunerii la poluarea sonora. Copiii crescuti la tara, tot in saracie, au inceput sa manifeste memorie vizualo-spatiala mai proasta, la fel si memorie verbala cu probleme. De aici si concluzia clara potrivit careia poluarea fonica este cauza principala a problemelor de memorie manifestate la copiii crescuti la oras. Toti copiii crescuti in bogatie nu au manifestat nici un fel de schimbare la nivelul niciunui tip de memorie.

Exista si barbati pasionati de fashion

Cand vine momentul acela in care tu, in calitate de iubita, trebuie sa ii faci un cadou, iubitului tau pasionat de fashion, trebuie sa fii pregatita, sa te duci la shopping cu lectiile gata facute.

Nu numai ca trebuie sa stii clar, care sunt obiectele vestimentare care ii plac, care il avantajeaza, ce croiala il prinde, ce marime poarta, dupa ce anume se uita cand intra intr-un magazin, ce ii face cu ochiul prima si prima data.

Trebuie sa fii foarte atenta la aceste detalii, mai ales daca traiesti cu un impatimit al modei. Bineinteles ca trebuie sa tii cont si de tendindele actuale si sa fii in tema cu moda barbati.

In 2016 carourile inca se mentin in top. In mod sigur daca este un tip ce tine cont de tendinte are deja in garderoba sa, o camasa casual in carouri. Pana si pantalonii in carouri sunt la moda.

Nu cred ca se vor demoda vreodata carourile. Poti alege obiecte vestimentare cu imprimeuri grafice si geometrice. Pot fi purtate cu incredere si in 2016.

Un pulover cu un astfel de imprimeu poate fi o alegere buna pentru un cadou. Ar scoate foarte usor tinuta din anonimat, ar pune-o in valoare. In tendinte raman si dungile in 2016, insa se va pune mai mult accentul pe dungile verticale, mai ales daca vorbim despre un costum.

 Indiferent ce anume alegi sa ii cumperi, trebuie sa pui in balanta tendintele si felul in care ar arata cu acel obiect vestimentar. Nu trebuie sa faci alegeri pripite, doar de dragul modei. Pentru ca degeaba cauti tu cel mai chic obiect vestimentar daca lui nu ii plac, dungile de exemplu. Trebuie sa ai in vedere toate aspectele daca te inhami sa urmezi aceasta cale.

Daca pornesti cu ideea de a-i cumpara un astfel de cadou, stiind ca e mai pretentios, pai atunci trebuie sa excelezi in asta. Sa ii cunosti toate dedesubturile si sa faci alegerea potrivita pentru a-l vedea bucurandu-se de cadoul primit.

Stelele de mare sunt pradatori agresivi cu doua stomacuri

Stelel de mare arata frumos, insa in spatele frumusetii desavarsite se ascund pradatori feroce cu doua stomacuri care le ofera abilitati de vanatori iscusiti. Una dintre trasaturile lor fenomenale tine de capacitatea de a-si arunca stomacul in afara. Folosind presiunea exercitata de sistemul vascular cu apa de mare, steaua de mare isi arunca pur si simplu stomacul cardiac in afara corpului si il introduce in carapacea pestilor sau crustacelor. Cand a prin o molusca si ii distruge carapacea ca sa poata intra inauntru, steaua de mare isi arunca pur si simplu stomacul peste prada si o mananca fara probleme in cateva secunde. Animalul din interior este digerat si se transforma intr-o supa lichefiata. Folosindu-se de niste ligamente, stomacul reintra in coprul stelei de mare si trece la faza a doua a digestiei. Cunoscut drept stomacul piloric, acest mecanism este mai complicat, avand o extensie numita ceca speciala pentru a imprastia nutrientii in corp. Stomacul piloric este localizat in centrul corpului, peste stomacul cardiac, presand si eliberand nutrienti prin ceca pilorica. Fiecare brat al stomacului piloric are doua ceca pilorice. Intregul proces digestiv al stelelor de mare este de o complexitate deosebita, fiind exemplul clar al unei evolutii extraordinare din punct de vedere genetic, cu atat mai mult ca in multe aspecte stelele sunt chiar primitive.

Injectarea cu toxina botulinica, un tratament anti transpiratie cu efecte miraculoase

Hiperhidroza sau transpiratia excesiva este una dintre cele mai comune afectiuni din lume, intalnite la mai toate categoriile de varsta. Ea se manifesta nu numai vara, ci pe tot parcursul anului, poate afecta viata personala a celor care au capatat-o pe linie genetica. Hiperhidroza se manifesta prin cresterea anormala a secretiei de sudoare, care apare fie pe intreg corpul, fie in anumite zone, axile, talpi sau palme. Transpiratia in limite normale e un lucru obisnuit si sanatos, corpul cautand sa-si scada temperatura atunci cand depunem efort prea mare si arderile sunt puternice sau cand suntem raciti si avem episoade febrile.

La nivelul palmelor, transpiratia in exces apare din copilarie, in vreme ce transpiratia de la nivelul axilelor se manifesta mai ales la pubertate. Aparitia hiperhidrozei se datoreaza fie unor alte afectiuni neurologice sau metabolice, fie climatului in care individul isi desfasoara activitatea. Cea de la subrat devine urat mirositoare din cauza mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor, in vreme ce in alte parti ale corpului transpiratia nu are miros foarte urat pentru ca este mai sarata. Un tratament pentru transpiratia excesiva incercat cu succes pana acum pe sute de pacienti este injectarea cu toxina botulinica. Aceasta toxina folosita in tratamentul transpiratiei nu permite eliberarea acetilcolinei la nivelul sistemului nervos simpatic raspunzator de inervarea glandelor sudoripare apocrine, de unde si scaderea cantitatii de transpiratie eliminata de individ in conditii obisnuite.

Efectele tratamentului se vad pe parcursul a opt sau noua luni, dupa care el trebuie repetat. Singurul sau dezavantaj tine de injectarea toxinei doar la nivelul axilelor si nu in alte parti unde mai apare transpiratia excesiva. In plus, transpiratia de acest tip poate sa fie prevenita si printr-un regim alimentar echilibrat si prin evitarea efortului excesiv si expunerii la temperaturi mari atunci cand avem de mers la anumite intalniri business sau cu prietenii.

Ciudatenii despre stelele de mare

Stelele de mare au cei mai bizari ochi. Din cauza ca nu au sange, un sistem nervos central si nici un fel de fata, presupunem si ca stelele nu au ochi. Cu toate astea, stelele de mare au si ochi care le permit sa navigheze, insa localizarea lor este extrem de ciudata: in capatul bratelor. Acesti ochi de pe brate aduna informatii pentru a permite deplasarea in orice directie si au o structura asemanatoare celei a ochilor crustaceelor. Au ochi, asta e bine, dar cum reusesc sa vada fara un creier care sa proceseze si interpreteze imaginile, asta e intrebarea adevarata.

Studii recente au aratat totusi cum anume stelele de mare reusesc sa navigheze prin mediul lor cu un grad de precizie uimitor. O investigatie facuta de catre Anders Garm de la Universitatea din Copenhaga si de catre Dan-Eric Nilsson de la Universitatea Lund a aratat cu anume se misca aceste creaturi pana la 2 metri apropiere de corali. Imediat ce vede coralul, steaua de mare incepe sa isi contruiasca un adapost. Celulele care detecteaza lumina functioneaza incet si stelele de mare nu pot vedea culorile, insa se pare ca imaginile statice precum coralii sunt usor de perceput si ghideaza animalul. Stelele de mare pot sa-si schimbe genul cand doresc. Pe cat de simplu e un animal, pe atat de remarcabile sunt abilitatile sale de regenerare sau de schimbare de gen. Unele stele de mare pot sa inceapa cu un anumit gen, sa il schimbe si apoi sa revina la ce au fost la inceput. De ce isi schimba genul? Din mai multe motive, printre care respiratia mai buna, raspunsuri diverse la calitatea apei, temperatura, disponibilitatea mancarii. Diferentele de gen ale stelelor de mare sunt subtile la nivel vizual, masculii fiind mai micuti decat femelele in cazul unor specii. Chiar si cautarea unui organ reproducator nu poate lamuri daca o stea de mare e mascul sau femela.

Daca multe specii se nasc ori femele, ori barbati, steaua-perna se naste mereu ca barbat, insa pe parcursul vietii devine femela. Sexualitatea stelelor de mare are foarte multe aspecte bizare. In primul rand multe specii au deja organe sexuale feminine si masculine si pot sa fie ce doresc cand se reproduc. Stelele de mare nu prea se ating la imperechere, insa elibereaza sperma si ovule in apa, acolo unde are loc si fecundarea. Unele specii de stea de mare sunt foarte apropiate de cei tineri, ducandu-i in spate, pana cand reusesc sa „paseasca” pe fundul oceanului.

In cautare de pilote pentru pat

De curand a fost nevoie sa mergem la cumparaturi. De ce? Pentru ca de obicei cand vine anotimpul rece imi vine sa remodelez toata casa. Nu stiu exact cand a inceput acest hobby al meu insa cert este ca in ultima vreme imi ocupa foarte mult din timpul liber. Bine, cateodata nu sunt bani suficienti in cont ca sa imi permit tot ceea ce imi doresc. De fapt, in majoritatea timpului lucrurile stau asa.

Am plecat cu masina catre un magazin unde poti gasi mai orice pentru rearanjarea spatiului interior si ajunsa acolo am inceput sa ma uit dupa acele obiecte care imi vor face spatiul asa cum mi l-am dorit. Ce cautam? In general nimic extravagant. Voiam sa cumpar perdele, draperii, paturi, perne si pilote pat. Ceea ce am gasit acolo nu prea mi-a adus saisfactia pe care o doream. De ce? Desi magazinul este foarte mare, diversitatea modelelor nu este asa de mare pe cat ai crede. Asa sunt suedezii de fapt. Un pic minimalisti. Ce am facut in continuare? Am zis ca decat sa dau iar banii pe benzina si sa caut ca o oarba intr-un magazin produsul pe care il doresc, mai bine fac un pic de research online. Am gasit cu greu pilote pat asa cum doream. E foarte greu din ce am observat sa le gasesti in culorile pe care ti le doresti. Intr-un final am gasit cam ceea ce imi doream insa nu eram foarte sigura in legatura cu calitatea materialului asa ca am intrebat daca produsele sunt si expuse undeva sau pot fi vazute undeva ca sa ma conving de calitatea lor.

Mi s-a raspuns ca pentru a face produsele cat mai accesibile, nu exista un spatiu comercial unde sunt puse spre vanzare dar ca produsele pot fi cumparate si apoi returnate daca calitatea nu este satisfacatoare, ceea ce m-a facut sa imi cumpar nu una ci doua pilote pat in doua dintre culorile complementare acelora din dormitorul meu.